Je třeba být na pozoru při zvýšeném cholesterolu? Skupina 64 pacientů s průměrným věkem kolem 50-ti let se podrobila skenování srdce s měřením cévního plaku a usazenin s průměrnou délkou na keto dietě 4 roky. Měření probíhalo neinvazivním cévním skenováním usazenin kalcia a CT skenováním, což je nejexaktnější neinvazivní způsob pro měření možných srdečních komplikací u pacienta.
Jak už jsem zmínil v minulém článku o cholesterolu a zdraví srdce, nemusí být prokázaná přímá vazba mezi zvýšeným LDL cholesterolem a rizikem srdečních onemocnění! V předchozím videu nám Dr Chaffee pověděl o to, že po doporučení zdravotnické organizace omezit nasycené tuky, zvýšit příjem vlákniny a zavedení tzv. odtučněných potravin (mléčné výrobky s 0% tuku) se v USA zvýšil výskyt obezity, diabetu a dokonce srdečních onemocnění trojnásobně, polemizuje tedy nad tím, jak může existovat přímá korelace mezi konzumací tuků a srdečními chorobami, když se po jeho vysazení onemocnění ještě navyšovalo.
Ale zpět k našemu videu, protože odhaluje celkem překvapivé fakta. Skenování u jedinců kteří byli průměrně na keto dietě (tedy dietě s minimem vlákniny a vysokým příjmem tuků) odhalilo ve většině případů téměř nulové usazeniny – dvě třetiny účastníků mělo 0% kalcifikace a 0% plaku. Všichni účastníci přitom měli téměř dvojnásobné hladiny cholesterolu než je hranice pro podávání statinů, tedy léků na snižování cholesterolu.
Pokud procházíte český internet a informace o karnivore dietě, můžete se například v institutu moderní medicíny dočíst o rizicích srdečních komplikací při zvýšeném příjmu tuků na karnivore dietě a doporučení zvýšení příjmu zeleniny a vlákniny, klasicky.
Závěr
Tato studie je tedy velmi přínosná a přilévá tak trochu olej do ohně běžné medicíny, která se vás bude přesvědčovat o škodlivosti cholesterolu. Na celou věc se totiž nelze dívat tak jednostranně, jelikož srdeční onemocnění skutečně může hrozit u lidí kteří mají zvýšený cholesterol, ale zdůrazňuji současně dodržují velmi nezdravý životní styl, což jde ruku v ruce – tedy půjde o jedince, kteří jsou obézní, mají málo pohybu, trpí cukrovkou a v jejich dietě najdete smažené potraviny, rafinované rostlinné oleje nebo nadmíru konzumace cukrů. Podobně můžeme činit analogii, že když mně s onemocněním covid srazí autobus, tak jsem zemřel na covid?
Komentáře na závěr
- Je tato studie nyní uzavřena? Existuje aktualizované video? Nebo zveřejněná data?
- Kde je to zveřejněno?
- Ti padouši stejně nepřiznají ten colesterolový bluf, myslíš, že to lékárna dovolí, v žádném případě? Peníze vládnou, vždy byly důležitější než cokoli jiného! Lidé se musí vzdělávat a myslet za sebe
- Stránkování @DrBradStanfield
- V tuto chvíli můžete najít lidi na keto, kteří to dělají déle než 10 let.
- „Vychvalování velikosti kalcifikačních studií bez udání věku kohorty je hraničně komické.
- Kalcifikace se obvykle začíná objevovat až ve věku 50 let a obvykle se dostává do nebezpečných úrovní pro lidi ve věku 60 a 70 let.
- Pokud je průměrný věk kohorty 40 let a pouze hrstka lidí starších 50 let, pak jsou tyto výsledky přesně takové, jaké by se daly očekávat.
- Nevím, jaké jsou věkové parametry, ale vyloučení lidí, kteří netrpí cukrovkou, téměř jistě naznačuje, že kohortu omladíte.“
- Dobrý den, kde mohu sledovat aktualizace tohoto tématu?
- CYA poznamenává „vždy se poraďte se svým lékařem“ nebo podobnou formulaci, když všichni víme, že lékař je pravděpodobně součástí problému.
- „Bez toho to neříká absolutně nic
- Kontrolní skupina.”
- Keto dietu jsem nedržel přesně, ale vynechal jsem všechny zřejmé sacharidy (většina věcí nějaké sacharidy obsahuje), moje strava se soustředila na drůbež, saláty a zeleninu s nízkým nebo žádným obsahem sacharidů, hodně vody a vynechala jsem všechny zpracované potraviny. Přidala jsem trochu vepřového masa, olivový olej (podávaný při pokojové teplotě) a mírně jsem přidala sůl. Začnu tím, že moje skutečná hodnota A1c byla 94, celkový cholesterol byl 7,2 a jednorázové testy glykémie vyvrcholily na 22. To bylo před 30 dny, při použití glukometru Libre Free po 30 dnech je moje průměrná glykémie 5,5 a odhadované a1c je až na 38 (5,6 %), zatím jsem ztratil 2 kameny 7 liber, klidová srdeční frekvence je 50, krevní tlak je typicky 125/70. Držím se metody profesora Roye Taylora pro zvrácení diabetu 2. typu, vše, co mohu říci, je zatím tak dobré a věřím, že sacharidy jsou nepřítelem bez ohledu na vaši dietu!
- Maso nejen ucpává tepny, ale také ucpává vaše buňky a trávicí trakt, což způsobuje řadu problémů.
- Těží v horním 1 % z horního 1 %.
- “Je nejvyšší čas, abychom přestali dotovat průmysl, který je plný nenávisti a znechucení! Útlak, vykořisťování, zneužívání, mučení, znásilňování, vraždy, rizika nemocí, rezistence na antibiotika, antimikrobiální rezistence. Keto Genic je dieta! Ne životní styl .Chybí mu velké množství živin a vlákniny.Maso a mléčné výrobky zvyšují riziko úmrtnosti ze všech příčin.Víc antibiotik a hormonů,prosím!Můžete přidat nějaké kravské laktace pro zvýraznění chuti…Prosím!
- Je to jednoduché Hospodářská zvířata Biomasa zvířat je nyní 15krát větší než biomasa divokých zvířat a více než dvojnásobek biomasy lidí. Více než 30 miliard suchozemských obratlovců? To je hlavní problém způsobující vymírání druhů, nespravedlnost a špatné zdraví planety! 85 % veškeré biomasy volně žijících zvířat je nenávratně pryč…. Pokud lidé nedostanou ponětí a nezačnou to chápat z celého srdce, míříme doslova k ekologické noční můře, které jsme dnes denně svědky. Další fáze bude teplejší, větší záplavy a větší nemoci bez dalších metod eradikace. Většinu našich antibiotik pro člověka jsme vynaložili na živočišnou výrobu, abychom zabránili nemocem!! OPSIE, to by mohla být velká chyba.”
- Toto je snadný příběh pro průmysl, který prodává lidi s poloviční pravdou. Používáme GMO, abychom zabránili většímu růstu potravin (plných pesticidů), abychom krmili zvířata, která konzumují obrovské množství (až 50krát) více jídla a vody než lidé. Zvířata pak žijí celou svou existenci v nehygienických Petriho miskách a riskují přenos zoonózy. U of Minn. v roce 2019 nakoupila stovky liber různých druhů masa z mnoha různých trhů. Množství nalezených nemocí bylo ohromující. Více než 90 % testováno na samotnou E.coli. Byly tam H1N1, H5N1, Covid, ptačí chřipka a řada dalších patogenů. Chutné věci!! Pospěšte si a získejte laktaci krav a maso zvířat napadené antibiotiky, než bude příliš pozdě. Nezapomeňte na všechny ty skvělé hormony, které přijímáte. Podle vědy všechny tyto dělají s lidským tělem zázraky. Rezistence na antibiotika někdo? Antimikrobiální onemocnění k večeři, prosím! Průmysl plný podvodů a lží výměnou za vaše zdraví a dlouhověkost. Diabetes a obezita je způsobena inzulínovou rezistencí, což je hromadění živočišných tuků v buňkách, které nejsou určeny k jejich ukládání. To způsobuje zvýšení hladiny inzulínu a zvýšení hladiny glukózy v krvi, protože nemůže vstoupit do buněk. To je fakt! Jste si tím ošklivým fenoménem jistý? Jak u lidí, tak u zvířecích modelů byla konzumace stravy s vysokým obsahem nasycených tuků spojena s vaskulární dysfunkcí a kognitivními poruchami. Laboratorní zvířata poskytují vynikající modely pro invazivnější výzkum související s vysokotučnou stravou. V epidemiologických studiích na lidech existuje souvislost mezikonzumace HFD a kognitivní poruchy, stejně jako riziko rozvoje neurodegenerativního onemocnění. V populační prospektivní Rotterdamské studii, která sledovala nedementní účastníky ve věku 55 a více let v průměru 2,1 roku, byla zvýšená spotřeba celkového tuku, SFA a cholesterolu spojena s vyšším výskytem demence Zdroj: červen 2021 National Library of Medicína. Je to jednoduché Hospodářská zvířata Zvířata jsou nyní 15krát větší než biomasa divokých zvířat a více než dvojnásobek biomasy lidí. Více než 30 miliard suchozemských obratlovců? To je hlavní problém způsobující vymírání druhů, nespravedlnost a špatné zdraví planety! 85 % veškeré biomasy volně žijících zvířat je nenávratně pryč…. Pokud lidé nedostanou ponětí a nezačnou tomu rozumět z celého srdce, doslova směřujeme k biologické noční můře, které jsme dnes denně svědky. Další fáze bude teplejší, větší záplavy a větší nemoci bez dalších metod eradikace. Většinu našich antibiotik pro člověka jsme vynaložili na živočišnou výrobu, abychom zabránili nemocem!! OOPSIE, to by mohla být velká chyba. To není udržitelné na žádné úrovni. Animal Ag. je hlavní příčinou nemocí na celém světě (400 nových zoonóz od roku 1970) a je to jako hrát ruskou ruletu o zvířecí maso? Hlavní příčina změny klimatu, ničení deštných pralesů, degradace půdy, útlaku, vykořisťování, vraždění, znásilňování a oceánských mrtvých zón. Pardon, propásli jsme výhody zvířecí ag.? Nejneefektivnější cesta k proteinu, jakou kdy lidstvo vytvořilo. Plné nasycených tuků, chybí folát, vitamíny a živiny. i když to Světová zdravotnická organizace řekla světu před 14 lety. Zpracované maso je karcinogen 1. třídy, HOVĚZÍ karcinogen 2. třídy??? Pochopí lidé někdy tento koncept? Můžete také kouřit 2 krabičky denně a žít na Twinkies (zdravější) Nízkosacharidové dietě s vysokým obsahem tuku – Atkins, každá na jih, zónová dieta, paleo, ketogenní, masožravá, lev. Všechny mají stejný účinek a zvyšují hladinu inzulinové rezistence vedoucí k obezitě, cukrovce a srdečním onemocněním. Méně plnění. Chutná skvěle! Máte vlákninu? Žádný strach, jakmile onemocníte, rostliny vytvoří všechny tyto různé léky pro vaše dokonalé zdraví. Existuje důvod, proč všichni nejdéle žijí. zdravé komunity, které kdy obývají Zemi, jsou převážně veganské/vegetariánské? O těchto skutečnostech není pochyb. Proč byste chrlili tyto odpadky na lidi? Jste ve spojení s průmyslem? Pitná kojení krav? Teď je to extrémní a extrémně divné!
- Světová zdravotnická organizace zpracovala maso (většina masa) karcinogen třídy 1 a hovězí maso karcinogen třídy 2. Bude lepší, když vykouříš karton týdně a budeš žít na Twinkies!
- “Různé faktory mohou vést k cukrovce a obezitě, včetně životního stylu.” Nepodceňujte však hlavní příčinu inzulínu, hromadění živočišných tuků v buňkách, které nejsou určeny k jeho ukládání. To způsobí zvýšení hladiny inzulínové rezistence a hladiny glukózy. v krvi stoupat, protože inzulin, který naše slinivka produkuje, nemůže vstoupit do buněk, což vede časem k řadě chronických problémů.
- Inzulínová rezistence je stav, kdy tělesné buňky, zejména svalové, tukové a jaterní buňky, nereagují účinně na inzulín (diabetické nebo ne). To znamená, že tyto buňky nevychytávají glukózu z krevního řečiště efektivně. Inzulínová rezistence může být ovlivněna potravou, kterou dáváme do našeho těla. Také mě zhoršuje obezita a neaktivní životní styl.
- Obezita, zejména přebytečný tuk v oblasti břicha (viscerální tuk), je silně spojena s inzulínovou rezistencí. Přebytečná tuková tkáň může uvolňovat zánětlivé molekuly, které interferují s inzulínovou signalizací v buňkách, což přispívá k inzulínové rezistenci.
- Dietní tuky: Zatímco nadměrný příjem určitých typů dietních tuků, zejména nasycených tuků a trans-tuků, může přispívat ke zdravotním problémům, jako je obezita a srdeční choroby, je nezbytné si uvědomit, že ne všechny dietní tuky jsou stejné. Zdravé tuky, jako jsou ty, které se nacházejí v ořeších, semenech, fazolích a avokádu, mají příznivý vliv na citlivost na inzulín.
- Diabetes, zejména diabetes 2. typu, má multifaktoriální příčiny. Genetika může jedince predisponovat k inzulínové rezistenci a cukrovce, ale hlavními přispěvateli jsou faktory životního stylu, jako je strava, fyzická aktivita a tělesná hmotnost.
- Hladiny glukózy v krvi, Při inzulínové rezistenci buňky hůře reagují na signál inzulínu, aby vychytaly glukózu, což vede k vyšším hladinám glukózy v krvi (mnozí si to neuvědomují, dokud se necítí dobře a A1C to potvrdí. Slinivka břišní reaguje tvorbou více inzulínu, aby se pokusila kompenzovat tuto rezistenci, která může vést ke zvýšeným hladinám inzulínu v krvi.“
- To je skutečně fascinující. Zdálo by se, že konečně rozluštíme kód srdečních chorob.
- “Mikrobiální fyziologie – 8 11-2022 “”Jíst živočišné produkty, běžná příčina lidských nemocí””
- Zatímco bakteriální, virové a protozoální chorobyMohou být přenášeny ze živočišných produktů, jen velmi málo, pokud vůbec nějaké, z těchto onemocnění vzniká konzumací rostlinných produktů [Skandalis et al., 2021]. Vegetariánská strava nás tedy může ochránit před širokou škálou bakteriálních, virových, prvokových a dokonce prionových onemocnění, jejichž obětí je Homo sapiens. Je tedy jisté, že vegetariánská strava by nás všežravce ušetřila mnoha infekčních patologií, které sužují náš druh [Daniel et al., 2011]. Je úžasné, že těmto nemocem se lze vyhnout bez dalších nákladů, bez zvláštního úsilí a bez nepříjemností. Mnoho velkých populačních studií odhalilo, že vegetariáni žijí déle než všežravci a mají mnohem méně vysilujících nemocí [Banaszak et al., 2022]. Podle studie Loma Linda University žijí vegetariáni o 7 let déle a vegani o 15 let déle než jedlíci masa. Je překvapivé, že více lidí si tuto skutečnost neuvědomuje a stále nezměnilo svůj životní styl tímto jednoduchým způsobem, aby se vyhnuli tolika přirozeným příčinám lidského utrpení [Schierstaedt et al., 2019]. Několik z těchto zdraví ohrožujících látek, které způsobují morbiditu a mortalitu, bude v tomto článku postupně popsáno. Podle amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) jsou náklady na nemoci přenášené potravinami jen v USA, pokud jde o utrpení pacientů, sníženou produktivitu a účty za lékařskou péči, ročně přes 60 miliard dolarů. Kromě toho jsou tato onemocnění zodpovědná za značnou zátěž nemocí, přičemž endemické a enzootické zoonózy způsobují každoročně na celém světě asi miliardu případů onemocnění a miliony úmrtí [Karesh et al., 2012]. Tyto nemoci, z velké části spojené se zpracováním a konzumací zvířat pro potraviny, postihují každý rok asi každého šestého Američana a zhruba odhadovaný podobný podíl lidí na celém světě. Navíc jen v USA způsobí ročně asi 130 000 hospitalizací a 3 000 úmrtí (nepočítáme-li nedávný obrovský nárůst kvůli COVID-19, viz níže). Strava člověka je důležitým zdrojem epigenetických signálů [Allison et al., 2021]. Potraviny, které jíme, mohou změnit genovou expresi tím, že zapnou určité genetické markery, zatímco jiné vypínají. Tento jev může ovlivnit geny, které způsobují zánět, stejně jako geny spojené s vývojem některých hlavních onemocnění souvisejících s životním stylem, jako jsou kardiovaskulární onemocnění, některé druhy rakoviny, demence a diabetes 2. typu [Średnicka et al., 2021]. ANTIMIKROBIÁLNÍ BUDE DEvastující!
- V posledních 3 letech se počet kritických onemocnění dramaticky zvýšil v důsledku pandemie infekce SARS-CoV-2 (COVID-19) [Vitiello et al., 2022]. I když se tyto statistiky zdají odrazující, nemocem přenášeným potravinami lze do značné míry předcházet a nejjednodušším způsobem, jak snížit jejich výskyt, je výrazně snížit spotřebu masa, mléčných výrobků, ryb a drůbeže [English et al., 2021; Hidayat a kol., 2022]. Každý to může udělat jen s trochou vysoce doporučené úpravy. Optimismus spíše než pesimismus je tedy oprávněný, pokud jsou lidé ochotni vzdát se nebo alespoň výrazně snížit množství konzumovaných živočišných produktů. Každý může využít velkého výběru chutných vegetariánských jídel, které se připravovaly po staletí, ale v poslední době bylo vyvinuto více takových jídel, částečně proto, aby se zabránilo opakujícím se zoonotickým onemocněním [Remde et al., 2022]. To platí všude, v každé zemi na Zemi.
- Chov zvířat pro konzumaci masa přispívá ke globálnímu oteplování, které následně ovlivňuje kvalitu a množství potravin, které vyrábíme. Zvýšené hladiny CO2 a CH4 mění globální teploty, dostupnost vody a množství živin v půdě, což způsobuje snížení produkce potravin. Růst rostlin se může příležitostně zvýšit v důsledku zvýšené hladiny CO2 v atmosféře (to platí pro některé rostliny C3, ale ne pro většinu plodin). Extrémní počasí jako sucho a záplavy však snižuje obsah živin v těchto rostlinách, což následně ovlivňuje výživu býložravců. Podstatné množství minerálů a bílkovin v rostlinách, včetně pšenice, rýže a fazolí, bude výrazně sníženo, což ohrozí hospodářská zvířata sníženou produktivitou a zvýšenou náchylností k nemocem. Extrémní počasí také mění biologickou rozmanitost naší planety, způsobuje vyhynutí mnoha rostlinných a živočišných druhů a zároveň přispívá k nárůstu populací plevelů, škůdců, hub a parazitů. Více parazitů a škůdců znamená, že budeme pravděpodobně používat více pesticidů, což zvyšuje ohrožení lidského zdraví. Zvýšené množství pesticidů zase skončí v našich řekách a mořích a zabije vodní život, včetně mnoha mořských plodů, jako jsou vodní rostliny, řasy a mořští živočichové. PRAVDĚPODOBNĚ BYCHOM MĚLI POZNAT!”
- NEJSOU to nová data, byla dokazována znovu a znovu po dobu asi 100 let v mnoha desítkách renomovaných vědeckých studií, které byly ZÁMĚRNĚ potlačeny. AMA popřel, ignoroval, přímo lhal, protože první studie prokázaly vysoký obsah živočišných bílkovind tuky se rovnají zvýšenému metabolickému zdraví, což má za následek snížení cukrovky, rakoviny a srdečních chorob, chronických onemocnění všeho druhu. Velké jídlo a velké farmacie se hromadily za $$$, aby prosadily falešný příběh a záměrně navedly veřejnost na srdeční choroby a cukrovku alias metabolickou poruchu, která zabíjí populaci, jejíž MD nadále prosazují léky Big Pharma jako statiny….Když celá pravda je konečně přiznána, že to bude vypadat jako tabákový skandál. Každý to věděl a každý lhal, aby vydělal $$$. Přestaň mluvit v křoví a řekni to.
- Staré, staré, staré nálezy. Statisíce lidí se obrátily zády ke svým lékařům, protože je zabíjeli, i když se jejich pacienti snažili vysvětlit tlustý mýtus, jejich lékaři ohluchli. Vysadil jsem všechny léky, které mi řekli, kdybych přestal, rychle zemřu, ale místo toho jsem byl zdravý, jako když jsem byl mladý. AHA vysílala lež do celého světa a zabila kvůli tomu miliardy lidí. NAŠE TĚLO POTŘEBUJE TUK!!! NAŠE TĚLO ALE SACHARIDY NEPOTŘEBUJE!!!! OBRAŤTE JIŽ TU ROZPRAŠENOU POTRAVINOVOU PYRAMIDU NAHORU!!! UMÍRÁJÍ NA TO LIDÉ PO MILIARDÁCH!!!! Problém je, že příliš mnoho lidí dodržuje pokyny svého lékaře!!! PŘESTAŇ!!!
- “publikováno 13. srpna v Science, naznačuje, že konzumace jídla bohatého na nasycené tuky a cholin – živinu nacházející se v červeném mase, vejcích a mléčných výrobcích – zvyšuje počet metabolitů, které vytvářejí plaky v tepnách. Poukazuje také na možný lék které mohou blokovat účinky diety s vysokým obsahem tuků na střeva a tepny.“ „Naše studie ukazuje, jak strava s vysokým obsahem tuků narušuje bakteriální rovnováhu ve střevech a vede k produkci škodlivých látek, které se podílejí na kardiovaskulárních onemocněních,“ řekl Andreas Bäumler, profesor lékařské mikrobiologie a imunologie na UC Davis Health a spoluautor studie.
- Spojení střeva a srdce
- Zdravé střevo má anaerobní prostředí vhodné pro dobré bakterie. Mitochondrie v buňkách střevní výstelky slouží jako motory spalující kyslík. Předchozí studie ukázaly, že strava s vysokým obsahem tuků narušuje práci mitochondrií ve střevě. Toto narušení zastaví schopnost motoru spalovat kyslík, což vede k úniku kyslíku do střeva.
- Vyšší hladina kyslíku ve střevě podporuje bakteriální nerovnováhu. Dobré bakterie jsou nahrazeny škodlivými mikroby, jako je E-coli, které jsou tolerantnější vůči kyslíku.
- „Vědělo se, že vystavování se stravě s vysokým obsahem tuků způsobuje dysbiózu – nerovnováhu v mikrobiotě podporující škodlivé mikroby, ale nevěděli jsme, proč a jak se to děje,“ řekla Mariana X. Byndloss, spoluautorka a asistentka. profesor patologie, mikrobiologie a imunologie na Vanderbilt University Medical Center.
- Cholin je běžnou součástí stravy s vysokým obsahem tuků západního stylu. Když bakterie ve střevě rozkládají potraviny obsahující cholin, produkují metabolit známý jako trimethylamin (TMA). TMA se vyrábí ve střevech, ale oxiduje se a přeměňuje v játrech na TMAO (trimethylamin-N-oxid).
- Studie ukázala, že mikrobiota nerozkládá cholin, když je konzumována s nízkotučnou dietou. Nasycené mastné kyseliny přítomné ve stravě s vysokým obsahem tuků však oslabují schopnost střevní výstelky vyrovnávat mikroflóru a zabraňovat úniku kyslíku do střeva.
- “Zvýšená dostupnost kyslíku v důsledku diety s vysokým obsahem tuků eskaluje mikrobiální metabolizaci cholinu, což vede ke zvýšeným hladinám TMAO v krvi,” řekl Bäumler. “To zase vytváří větší riziko srdečních onemocnění a usazování plaků v tepnách.”
- Mnoho studií spojuje TMAO s aterosklerózou, kardiovaskulárním onemocněním, při kterém se v tepnách hromadí tukové zásoby. Lidé s vyššími hladinami TMAO v krvi mohou mít více než dvojnásobné riziko vážných srdečních problémů ve srovnání s lidmi, kteří mají nižší hladiny.
- Moc bych se toho nebál! Slyšel jsem, že LDL 300 plus je také přijatelný. 😂😂😂”
- Děkuji ti za to
- A přesto je to u vakcín mRNA covidu PLNOU PAROU VPŘED! Nejsou vyžadovány žádné studie.
- Skóre CAC se většinou objevuje u lidí kolem 60 let a starších. Smysluplnější otestovat jeho věkovou skupinu
- Existuje nějaký praktický závěr z tohoto rozhovoru, který bych mohl použít? Dík.
- Nedávné studie ukazují, že vysoký LDL nemá nic společného se srdečním onemocněním a dokonce zjistili, že ti s vysokým LDL mají lepší ochranu proti infekcím. Takže argument o tom, že LDL je špatný, je diskutabilní. Přestal jsem poslouchat svého lékaře a začal jsem mít opět pocit, že je mi 25 (je mi 47). Chodil jsem do Carnivore a zvrátil jsem cukrovku, odstranil jsem artritidu a začal jsem znovu chodit do posilovny (myslím tím, že chci chodit). Takže jsem se z pocitu, že umírám, znovu cítil jako mladý dospělý.
- Keto bylo pro mě úžasné. Jak již bylo řečeno, někteří/mnozí z těchto účastníků měli dělat keto špatně. Omega-6, supermarketové keto svačiny atd. Odmítla studie takové lidi?
- Myslím, že je zajímavé, jak lze ukázat odborníkům Důkaz, že jejich názory are Úplně špatně a pořád říkají, možná dobře. Tento čtyřletý test dokázal, že se tisíce zdravotních odborníků zcela mýlí o tom, že vysoká konzumace tuku a vysoká spotřeba masa způsobuje srdeční onemocnění. Ukázalo to 0,1 procenta problémů ve skupině a expert tam řekl, že očekával 90 plus procent. To je o 98,9 procenta méně, než očekával. Pak říká, že potřebujeme další důkaz???
- Moje LDL a triglyceridy klesly na ketovore. Vše, co jsem přidal, bylo vrátit se k těžkému zvedání dvakrát týdně.
- Myslím, že nahrazujete jejich zdraví tím, že poslouchají své lékaře, kteří mají nulové vzdělání v oblasti výživy nebo jak správně číst lipidový profil.
- O čem se bude diskutovat, je čas strávený se zvýšeným LdL. Konsenzus je, že víceleté termíny se zvýšeným ldl vytvářejí měkký plak, pak až zvápenatělý ve vyšším věku…
- “Vím více o tom hrozném výzkumu a informacích. Utrpení pro všechny lidi na zemi, protože někteří považují všechny tyto studie za nesprávné (jako historii studií nemocí?) AHOJ, tyto nemoci jsou stovky let staré. Větší frekvence a devastace pro všechny. Pro nenasytnost těch pár, kteří vždy konzumovali špatnou stravu. Bláznivé, jak jsou všechny tyto studie, výzkumy, zprávy a informace úplně mimo základ. Ani největší holocaust v historii lidstva není přesný? Mnozí příhodně všechny tyto zprávy vyvracejí a studuje, zatímco ignoruje tolik dalších. Bludný! Kognitivní disonance? Bolest a utrpení chamtivých je odpovědí na změnu. Proč se vůbec obtěžují všemi těmito studiemi, když máme masovou nevědomost, která tvrdí opak kvůli své chamtivé touze po těle ?
- Dokud se bolest nebude rovnat utrpení, které nám přinesli druzí, nic se nezmění.
- Co mohu udělat abych pomohl?
- Ve Spojeném království je průměrné množství masa zkonzumovaného každým člověkem – 220 gramů denně – téměř dvojnásobkem světového průměru 117 gramů (Viva!, 2022). Evropa je na druhém místě na světě ve spotřebě červeného masa, „…překračuje úroveň potřebnou pro zdravou a udržitelnou stravu více než čtyřikrát“ (Dunne, 2020, n.p.). Globální přechod na veganství „…mohl by do roku 2050 ušetřit téměř 8 miliard tun emisí CO2 ročně, ve srovnání se scénářem „za normálních okolností“ (Dunne, 2020, n.p.).
- Dokument Zkorumpovaný potravinářský průmysl – Phillip Morris (do roku 2007 vlastnil kraftové potraviny) používá stejnou příručku s produkcí masa jako po desetiletí kouřením cigaret.
- Dokument “”Meat Lobby”” Jak masný průmysl skrývá pravdu!
- dubna 2023 Riziko nepřenosných nemocí spojené s konzumací červeného a zpracovaného masa – velikost, jistota a souvislost rizika?
- srpna 2021 U/C Davis Health – „Studie vysvětluje, proč jídlo s vysokým obsahem nasycených tuků může vést k hromadění plaku v tepnách““
- března 2021 University of Oxford “”Pravidelná konzumace masa spojená s širokou škálou běžných nemocí””
- března 2021 BMC Medicine “”Spotřeba masa a riziko 25 běžných stavů: komplexní analýzy u 475 000 mužů a žen ve studii Biobank ve Spojeném království””
- ledna 2023 „Fakt poziční dokument ke změně klimatu a chovu zvířat““
- listopadu 2021 “”Americká kardiologická asociace doporučuje zaměřit se na dietní vzorec, který dosáhne 5% až 6% kalorií z nasycených tuků””
- března 2023 “”Studie naznačuje, že E coli v mase může způsobovat infekce močových cest”” E.coli
- května 2017 Bezpečnost masa – I potravinové patogeny a další biologické problémy
- Publikováno 25. června 2010 nakladatelstvím PETA. Poslední aktualizace 29. srpna 2023. Pokaždé, když si sednete k jídlu obsahujícímu maso, vejce nebo mléčné výrobky, sníte známé karcinogeny, bakterie a další kontaminanty, které se mohou hromadit ve vašem těle a zůstat tam roky. Živočišné produkty jsou nabité bakteriemi, antibiotiky, hormony, dioxiny a řadou dalších toxinů, které mohou u lidí způsobit vážné zdravotní problémy.
- Ministerstvo zdravotnictví “”Příčiny a příznaky nemocí z potravin””
- Climate Healers Position Paper 11-2019 “”Zvířecí zemědělství je hlavní příčinou změny klimatu””
- srpna 2020 “”Infekční choroby a výroba masa””
- Peta.org Zvířata nejsou naše – “Další zdravotní rizika masného průmyslu””
- University of Nebraska “” Patogeny a organická hmota “” Mikrobi v hnoji!
- IAPWA “Environmentální náklady živočišného zemědělství””
- LifeGate Daily – Coronavirus “”Jak průmyslové zemědělství plodí smrtící viry a epidemie”” Je naprostá neznalost lidí, kteří nosí masku, aby se chránili? ostatní? z koronaviru? Přesto stále nacpeme co nejvíce zvířat do uzavřených prostor a příšerných podmínek, abychom je snědli k večeři?? (více rizik nemocí?) (velký holocaust). Je to tak bolestně zřejmé, ale chamtivost pokračuje! Za kus masa?
- 08-11-22 The National Library of Medicine – “”Pasti na infekční choroby živočišného zemědělství”” Živočišné zemědělství vytváří “past” rostoucích infekčních chorob a uniknout z ní vyžaduje omezit spotřebu masa. Mají spoustu hrozných informací?? Extra maso prosím!?!
- Živočišné bílkoviny jsou nejneefektivnějším způsobem to protein, který člověk kdy vytvořil, což vede k riziku onemocnění. nezdravé půdy a půdy, kontaminace sladké vody, odolnost vůči lékům a mikrobiální odolnost. Zemědělství zvířat je extrémně plýtváním využíváním planetárních zdrojů a hlavní příčinou lidských nemocí a hladovění! ZÍSKEJTE NÁPOVĚD. ZASTAVTE HAMAVOSTI!
- Světová ochrana zvířat. Rovnost zvířat 2. února 2016 Tovární zemědělství: Největší příčina týrání zvířat v historii V žádné jiné době v historii zvířata netrpěla v tak masovém měřítku. DĚKUJI ZA VAŠÍ PODPORU:”
- Dobře, tady je jeden pro vás. Moje žena 70 let, citlivá na inzulín, ketogenní přizpůsobená tuku. Hvězdné laboratoře po mnoho let. TG 60s HDL 80s. Pacient doktora Aliho. CAC 1249!! 99. percentil. Dr. Ali skončil při provádění katování. Nulové zablokování. Rád bych slyšel, co na to Matt říká.
- Zmínil jsem to na jiném kanálu. Kanál se zeptal, kolik měkkého plaku tam bylo, protože tvrdý plak trvá roky. Můžete řešit měkký vápník? Je to skutečná věc? Mohou skeny vidět měkký plak?
- počkejte: vaše slova mean ldl bylo 135? to není vysoké ldl
- Můj normální vztah s mým lékařem je takový, že mě posílá domů s paracetamolem a říká mi, abych se vrátil, až budu umírat (NHS)
- Pracujte s mým doktorem Kdo říká, vezměte si tyto léky a vraťte se později? Pokud najdu lékaře, který se mnou souhlasí a co dělám, proč je potřebuji?
- Řekl jsem domnělému keto doktorovi, že mě nezajímá můj LDL – jen můj VLDL. Vlastně řekl: „Zabývám se skutečnými vědeckými informacemi“. Řekl jsem “dobře VLDL je skutečná věc podporovaná vědou”. Inzeroval, že je keto doktor, jen aby získal nové pacienty. Nic o tom nevěděl.
- „Vždy pracujte se svým lékařem. Zabije tě, ale nebudeme žalováni.”
- Když naši staříci z 20. a 30. let přežívají do konce osmdesátých a devadesátých let po celoživotním vaření se sádlem a máslem, vím, která dieta funguje 😊
- Ani náhodou!
- “Všechny LDL nebo jen dobré LDL – Přestaňte hanobit cholesterol, vaše tělo ho potřebuje.
- Ukažte studii o úmrtích a LDL a pak vás můžeme poslouchat.
- Zemřel s vysokým LDL, ne kvůli vysokému LDL – už jsem to někde viděl🤔
- Pokud to někdo najde, před lety byl příběh z australského programu 4 Corners, který tomu všemu říkal BS a vysílací společnost byla žalována za podkopávání anticholesterolového průmyslu. Proč?”
- Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia
- 64 Účastníci proti veškeré současné vědě, která jasně ukazuje vážné riziko srdečních onemocnění z nadměrného saturačního tuku v důsledku konzumace masa a všech dalších vážných problémů s masovou dietou. Ne děkuji 😅
- jak lze snížit mor.. prosím pomozte mi info
- Byl CAC testován před během a po?
- ABSOLUTNĚ pracujte se svým lékařem, NICMÉNĚ je téměř nemožné získat nového pacienta od Covidu… 3 roky nemůžu sehnat lékaře, tak co teď???… Udělal jsem 10, každý mi volá den předem a říká, že už nové pacienty neberou.
- Jsou lidé, kteří mohou mít infarkt s dokonale čistými tepnami. Lidé, o kterých mluvím, jsou ženy…5 %. Mají srdeční křeče, které způsobují jejich infarkty.
- Jedná se o jeden pokus pro 64 osob. I když později říkají, že testovali asi 100 lidí? To nic nemění na závěrech, které učinili vědci jako výsledek celosvětových testů. Na tisíce předmětů. Na delší dobu. Požití vysokého množství nasycených tuků má za následek infarkty a smrt.
- Pravičáci a MAGA nikdy nebudou volit Niki Haleyovou ani žádnou ženu. To je konzervatismus!
- “Kalcifikace není zjistitelná, dokud nezískáte 60 nebo 70
- Bez ohledu na to, jak vysoký je LDL, není pravděpodobné, že by se v žádné skupině populace mezi 50letými lidmi nahromadila kalcifikace.
- (Pokud nemáte FH)”
- Zdá se, že někteří lékaři postavili celou svou praxi na testování lipidového panelu svých pacientů a pak předepisování pilulek na snížení LDL čísla. Nemohu si pomoci, ale divit se, co tito lékaři udělají, když se objeví nová data, která naznačují, že to nejenže nepomáhá riziku KVO, ale může ve skutečnosti zvýšit úmrtnost ze všech příčin (snížení LDL). Dostaneme tlak zpět, nebo místo toho začnou předepisovat dietu a změnu životního stylu, což naznačuje dietu s vysokým obsahem nasycených tuků ze živočišných zdrojů?
- Líbí se mi, jak tam hází. Dosud jsem neprodělal kulinářskou srdeční chorobu – důvody, proč se podívat na data, jsou založeny na vztahu, ale my se díváme na to, že plak je mírný, střední nebo těžký nebo zapojený, takže to zní, jako by ani neměl rád ketogenní dietu. Proč nejdete otestovat nějaké masožravky, které jsou masožravci déle než 5 let?
- “Co to znamená?” Snadno: lékařský průmysl nám jako obvykle lhal.
- “A co měkké plaky? Musíme si s tím dělat starosti. Kamarád z práce měl mrtvici. Řekl mi, že má skóre CAC 0. Říkal, že je to měkké, nedetekovatelné?”
- Plaketa. Jen se snažím přijít na to, jestli je to něco.”
- Meh…..Nesouhlasím s keto nebo masožravcem víc než s vegany nebo vegetariány. Stačí dodržovat dietu s velmi nízkým obsahem sacharidů a cukrů a JEzte maso spolu s TRF/IF acvič a budeš v pohodě. Dodržuji spíše Adkinsovu dietu, pokud jde o poměr bílkovin/sacharidů/tuků. Mám své osobní laboratoře, které mě podporují v tomto názoru.
- „Zajímalo by mě, jak seskupují triglyceridy a HDL čísla.
- A co třeba skupina 65 účastníků, nejedících masa, konzumentů sacharidů a cukru a podívejme se na jejich skeny a čísla.
- Keto a Carnivore celou cestu. 👍”
- Zajímavé určitě, ale možná jen málo času na to, aby se zvýšený LDL projevil jako kalcifikace?
- Tak…. U celé třetiny účastníků se již po 4 letech vyvinul plak??? …a to se má považovat za dobré?!? (Co mi tam chybí?)
- Je mi 78 a cykluji mezi keto a sacharidy, jen zřídka jím obojí dohromady, nehledě na obvyklé minimum sacharidů v některých keto potravinách. Jsem super zdravý, každé ráno chodím 6 km. Dávejte si pozor, Dave, vaše otázky na obvyklý lékařský model, může vás zakázat you tube prostřednictvím úpravy vašich algoritmů! Dr Berg to zažívá, když mluvíme
- Lidé naši éru nepovažují za dobu temna. Ale je to doba temna téměř ve všech směrech.
- díval jsem se na to, když jsem jedl steak a míchaná vejce
- Metabolické poruchy nebo nezdravý metabolický systém
- Dává smysl. LDL bez zánětu se tolik netýká tepen a hromadění plaku.
- Nemůžeme tedy žít bez LDL cholesterolu, ale o čem se zde nemluví, je procento dobrého nebo velkého LDL a malého nebo špatného LDL. Pokud se budete dívat na studii a nevyřešíte tento problém, pak neděláte dobrou práci. Lidé, které jsem viděl, kteří prováděli krevní testy před a během těchto diet, mají vysoké LDL, ale velmi nízké špatné LDL, takže mají nízké riziko srdečních problémů.
- Zajímalo by mě, jak dlouho bude trvat, než youtube toto video stáhne nebo ho prostě udělá, aby ho algoritmus přestal doporučovat
- „Celý LDL strašák je BS, IMO.
- Jím tímto způsobem téměř 6 let. Triglyceridy se zvýšily z 260 na 80. A1C se zvýšily z 10,1 na 5,3, ale jediná věc, na kterou se Dr. zaměřují, je 244 LDL.
- Už žádné T2D. Už žádná spánková apnoe. Už žádná GERD, žádná neuropatie. Už žádná mozková mlha.”
- Koho zajímá LDL? Problémem jsou triglyceridy
- Po mém silném záchvatu jsem začal keto a jedl slaninu každý den po dobu 90 dnů. Můj LDL klesl na 47 a hdl se zvýšil na 89. Snížil se mi krevní tlak a zhubla jsem. Keto funguje, ale ne každý tuk funguje.
- LDL cholesterol má 2 strany…pouze jedna strana je špatná
- A co polygenní hypercholesterolémie, bylo to testováno? Byl jsem hyperresponzér štíhlé hmoty s nízkým obsahem sacharidů, ale nyní jsem zjistil, že mám genetické mutace na některých mých LDL. mohli by to mít i někteří účastníci?
- Velkým problémem této studie je, že neexistuje žádná kontrolní skupina.
- Očekávejte vážný odpor od farmaceutických společností. Tato zjištění nepodporují zprávu „Statiny pro každého“, kterou prosazují již 30 let
- “Tělo je jeden jemný stroj a dělá skvělou práci, když se přizpůsobuje jakémukoli životnímu stylu, který někdo žije. Hodně to souvisí s genetikou, ale u průměrného dospělého mladšího než 55 let, který se stravuje podle typické západní stravy, bude mít skóre plaku 0 na základě některých studií, které jsem viděl. Je mi téměř 59 let a udělal jsem angiogram CAC a CT a jím s mírou, co chci. Nepiji alkohol a nikdy nekouřím cigarety a čas od času cvičím. Nikdy nemám nadváhu, nemám cukrovku, nemám vysoký krevní tlak a celkem dobrou genetiku. Moje skóre bylo 2 s minimálním množstvím měkkých plátů v hlavních krevních cévách a 0 % ve všech větvích vedoucích do mozku, jako je krční páteře atd.. BTW, můj počet LDL částic byl něco málo přes 2000. Nakonec se to všechno scvrkává na tom, jak dobře se vaše tělo dokáže vypořádat se stresem, který mu denně dáváte. Jistě, pokud jíte jako hovno den za dnem to může být problém, zvláště u někoho s mizernou genetikou, ale stejně jako v mém případě jím cokoliv s mírou a nezahlcuji se každým jídlem. Poměrně často vynechávám snídaně a denně se postím minimálně 12 hodin a většinou je to 16 hodin, a to už minimálně 20 let. Studium se mi líbí, ale skoro bych se vsadil, že byste v této věkové skupině mohli vzít někoho na nezdravou dietu a stále by byl v pohodě. LDL, jak všichni víme, není problém.
- Velkou roli hraje zánět a oxidace. Viděl jsem lidi s cholesterolem nad 300 s HDL pod 40 a bez plaku v tepnách. Můj nejlepší přítel, kterému právě bylo 70, je jedním z nich. Denně se však postí, cvičí, nikdy nemá nadváhu, nekouří a nemá žádné základní onemocnění. Je výjimkou z pravidla, protože pokud vezmete někoho, kdo má nadváhu, cukrovku, kouří atd., bude mít s největší pravděpodobností plak i na masožravé nebo keto dietě. Dieta je součástí, ale v této hádance je mnohem víc.”
- Zvyšte zisk svého zvuku
- zní to jako důkaz, že masožravá dieta funguje, že?
- LDL musí mít rozdíl, LDL-c nebo V-LDL. v tomto bodě je neupřímné posouvat se kupředu, pokud budeme i nadále vydávat lidem léky na cholesterol beztestování na tato data
- Mohou být tyto plaky někdy redukovány dietou/cvičením nebo je to možné pouze chirurgicky?
- Pro mě je to tak trochu fuj. Co naše tělo RADĚJI skladuje a využívá jako energii? Nasycený tuk. Nasycené tuky jsou pro nás DOBRÉ. Důvodem, proč lidé dostávají mor v tepnách, je zánět a poškození tepen, nikoli vysoký cholesterol. Tuk je nezbytný. Víte, co NENÍ nezbytné, cukr. Extrémně nadměrné množství rafinovaných sacharidů, obilovin, fruktózy, trans-tuků (umělý tuk) ničí játra lidí a způsobuje inzulínovou rezistenci, která způsobuje poškození tepen a orgánů. Použijte jednoduchou logiku, pokud jde o to, co konzumovat. Přemýšlejte o tom, čím byste se živili tím, co najdete v přírodě. Maso z kopytníků je jednou z nejlepších a nejzdravějších potravin, které můžete jíst, pokud samozřejmě pochází ze zdravých zvířat, což je další část problému. Živočišné produkty ze zvířat krmených obilím mají nízký obsah K2, který je potřebný pro transport vápníku. Ale hlavním problémem je, že lidé jedí příliš mnoho sacharidů, kalorií, jedí příliš často a konzumují příliš mnoho umělých odpadků vytvořených v laboratoři a málo tuku. Existuje nespočet úspěšných videí/článků lidí, kteří zcela zvrátili své zdravotní problémy tím, že jedli ketogenní, ketovoreskou nebo masožravou dietu.
- Chlapi si na začátku vždycky musí krýt zadek, jinak mocnosti potrestá.
- Všem byl vymyt mozek
- Mnozí to řekli již dříve. Šťastný, že se to snaží dokázat, ale bude to následovat American Heart Association, protože údajně odpovídají farmaceutickým společnostem, které vydělávají na lécích na snížení cholesterolu.
- Je tato studie zveřejněna?
- Jedná se o poměrně malý vzorek a proč je jich tolik ve studii tak relativně mladých. Skóre CAC lidí mladších 60 let je pro běžnou populaci již relativně nízké.
- 64 účastníků není vědecká studie. Jakýkoli závěr z toho je pseudověda.
- Cokoli, co je psychicky stresující, způsobí cukrovku, hypertenzi. Šťastní lidé nemají žádné nemoci.
- Skóre rizika lékaře jsou kalibrovány tak, aby vám prodávaly léky/statiny. Průmysl léčby nemocí AMA/Pharma je sračka…
- Většina LÉKAŘŮ nemá ponětí, protože mají jen pár hodin o výživě, takže ve svém vzdělávání.
- Pokud by lékaři skutečně použili pokročilý test lipidového profilu, mohli by zjistit, zda mají co do činění s LDL typu A nebo typu B LDL, pak by to nebyl problém…..nebo kdyby lékaři byli skutečně vzdělaní o dvou typech LDL cholesterolu, pak by nepředepisovali tolik statinů.
- Mockrát děkuji Dave, moc to pomáhá, můj LDL (přes 200) se léta drží v horním 1 %. Udělal jsem genetický test 23 and Me a ten řekl, že pro FH nejsou žádné varianty. Nemáte diabetes, nízké triglyceridy, vysoký HDL. Na statiny však ještě nejsem.
- To, že máte vysoký cholesterol, nic neznamená…i my jsme byli lhaní
- Zaujatý, bezcenný
- “Neměli bychom se divit, že je tento doktor překvapený. Tento lékař nemá ponětí o tom, jak se lékařskému oboru před desítkami let vyplatilo lhát o cukru a tuku.”
- Většina dnešních lékařů ani nedělá výzkum, nic nezpochybňuje a jednoduše prosazuje standardní postupy, které jsou naplněné vůlí.”
- Můžete prosím propojit samotnou studii?
- LDL přenáší výživu do mozku a přes buněčné membrány. Odtud název „nízká hustota“. Musí to být pro dodání výživy. LDL je rozhodující pro přežití.
- “New Heart Scan Data” … nic z toho v obsahu videa
- Doktor řekl: “No, asi se jim ještě nevytvořil plak.” A co možnost, že se zbavili plaku? Existuje studie, která najde lidi s plakem před keto dietou a poté další po roce nebo déle keto dietě?
- No… možná, že korelace mezi vysokým cholesterolem a plakem nakonec není ve skutečnosti korelací
- Keto nemůžete dělat bez přerušovaného půstu. Lidé nerozumí ničemu